Mitsubishi chystá nové Evolution, Lancer to však nebude

Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition | foto: Mitsubishi Motors

Když v roce 2015 Mitsubishi definitivně pohřbilo svůj ostrý model Lancer Evolution s řadou "Final Edition", mnoho skalních příznivců rychlých vozů to oplakalo. V nedávném rozhovoru však šéf automobilky potvrdil, že nové Evo je v plánu, jen si na něj chvíli počkáme.

Zprávu o novém vozu Mitsubishi s označením Evolutin prozradil během rozhovoru pro australský Motoring magazín sám šéf automobilky Trevor Mann. Podle jeho slov je výkonný vůz opravdu v plánu, ovšem v tom dlouhodobém. Převedeno na čísla, nové Evo by mohlo dorazit nejdříve za šest let.

Tím ale novinky nekončí. Mann také naznačil, že nový model s označením Evo nemusí být vůz s karoserií sedan, jak tomu bylo doteď zvykem. V nejčernějších scénářích by se tak mohlo stát, že nové Mitsubishi Evolution bude jen další rychlou krabicí ze segmentu SUV. Na tento segment totiž automobilka v posledních letech cílí.

Aby však nabídka Mitsubishi nebyla příliš nudná, přichystala si automobilka pro své zákazníky nový "top" model, který bude představovat Mitsubishi Pajero Sport. To samo o sobě naznačuje, jak moc se automobilka snaží prosadit mezi jinými SUV.

Ostatně samotné Mitsubishi Lancer už nyní pomalu mizí z japonské továrny Mizushima a jeho výroba se bude přesunovat na Taiwan. Poslední Lancery "Made in Japan" tak vyjedou z výrobní linky koncem srpna. Poté bude v japonské továrně posílena výroba letitého crossoveru ASX.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy