Dočkáme se supersportu od Alfy Romeo? Takto by mohl vypadat

Koncept supersportu Alfa Romeo | foto: cardesign.ru

Po dlouhých letech přešlapování na místě se slavná italská automobilka konečně vzchopila a začala produkovat skutečně zajímavé, krásné a hlavně skvěle ovladatelné vozy. Nabízí se tak otázka, zda se v brzké době nedočkáme i zajímavého Supersportu.

Pod taktovkou skupiny FCA a s pomocí techniků Ferrari se konečně opět daří vyrábět vozy Alfa Romeo, které svým řidičům nabízí krásný design i nevšední jízdní zážitky. To je něco, co jsme u vozidel této italské značky několik poslední let značně postrádali.

Vrcholem současné nabídky je SUV Stelvio a reprezentativní kompaktní sedan Giulia - obojí s označením Quadrifoglio Verde. Ale co kdyby se automobilka rozhodla nabídnout svým zákazníkům supersport?

Koncept supersportu Alfa Romeo | foto: cardesign.ru

Dost možná by mohl vypadat podobně, jako tento koncept, který na serveru CarDesign publikoval autor s přezdívkou Guitarist. Už na první pohled je jasné, že inspirací mu byly vozy 4C a 8C. Do jisté míry se ale dá vidět i inspirace vozy Koenigsegg.

Bohužel máme k dispozici jen jeden úhel pohledu na celý koncept. Zda designérovi došla u interiéru a pohledu na záď inspirace či energie netušíme. U supervozu od Alfy bychom ale stejně více zkoumali jízdní vlastnosti.

O dostatek výkonu by se mohl postarat 2,9 litrový twin-turbo motor V6, který se v současnosti montuje i do vozů Giulia a Stelvio. Inženýři z automobilky z něj totiž dokáží vymáčknout až 503 koní a 600 Nm. Při lehké karoserii by tak bylo bezpochyby o zábavu postaráno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy