V Dubaji se objevil raritní Ford GT. Celkem bylo vyrobeno pouze 50 kusů

Vzácný Ford GT X1 z roku 2006 | foto: jamesedition.com

Ačkoliv automobilka Ford představila v nedávné době již třetí generaci slavného sportovního vozu Ford GT, stále se můžeme dozvědět něco nového o generaci předchozí. Jednou ze zajímavostí je například existence limitované edice Ford GT X1

Během dvou let výroby vzniklo přes 4,000 exemplářů, které se od sebe lišily jen v detailech. Všechny ale nabízely stejnou karoserii a výkon.

Málokdo ale ví, že vznikla i speciální edice GT X1. Že jste o ní také neslyšeli? Nedivíme se. Vzniklo totiž pouze 50 exemplářů, které se od ostatních Fordů GT odlišují otevřenou karoserií nad hlavami posádky. V nedávné době se ale jeden z exemplářů objevil ve známém autosalonu zabývajícím se prodeji exkluzivních vozidel. Díky tomu si teď můžeme vzácný Ford alespoň prohlédnout. 

Nádherný Ford dostal karoserii v odstínu tmavě žluté, kterou doplňují dva klasické závodní pruhy stříbrné barvy. Kola a brzdiče ladí svou žlutou barvou ke zbytku karoserie. Podle informací, které přinesl server CarScoops, byly v této barevné kombinaci vyrobeny všechny GT X1.

Největší zvláštnost celého vozu ale nalezneme na tachometru - bývalý majitel s tímto vozem totiž najel pouhých 79 mil, což je v přepočtu jen 127 kilometrů. 5,4 litrový přeplňovaný osmiválec o výkonu 550 koní je tak sotva v záběhu.

Pokud byste tento zánovní vůz chtěli spatřit na vlastní oči, museli byste se vydat až do daleké Dubaje. Ve stejném autosalonu byste si ael mohli prohlédnout i vozy jako Bugatti Veyron Meo Costantini edition, Koenigsegg Agera, Lamborghini Aventador SV Roadster, McLaren 675LT, Porsche 918 Spyder, nebo Ferrari LaFerrar.

Pokud vás zajímá cena tohoto otevřeného sporťáku, připravte si v přepočtu cca 12,7 milionu dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy