Místo "pálení gum" si podpálil auto. Před plameny utekl na poslední chvíli

Mazda Mx-5 s motorem V8 nevydržela idiotské chování řidiče | foto: youtube.com

V Americe mají spoustu různých soutěží, nad kterými zůstává většině Evropanů rozum stát. Jednou z nich je i pálení gum, kdy vůz stojí zapřený o betonovou bariéru a řidič jen šlape na plyn co to dá. To se ale vymstilo majiteli upravené Mazdy Mx-5

Když se majitel a řidič odlehčené a pro závody v driftování upravené Mazdy Mx-5, které se v USA říká Miata, vydal na soutěž v pálení gum HyperFest ve městě Alton (stát Virginia), pravděpodobně netušil, že mu půjde o život.

Svou značně upravenou Mx-5 poháněnou motorem V8 zapřel o betonový blok, který se běžně používá jako svodidlo na dálnici, zařadil rychlost a sešlápl plyn až na podlahu. Během prvních pár vteřin se prostor zaplnil dýmem, který šel od zadních pneumatik. Po chvíli se ale kola přestala točit, řidič přesto i nadále držel plný plyn, načež je ze záznamu vidět, jak od motoru odletují jiskry a zanedlouho již z motoru šlehají plameny. Ty se během chvíle rozšířily z motorového prostoru i do kabiny, řidič však stačil uniknout. 

Zarážející je ale chování lidí v okolí. Většinu totiž ani nenapadne vzdálit se od hořícího vozu, natož snažit se sehnat hasicí přístroj nebo pomoci řidiči. Na záznamu je vidět, jak někteří vytahují fotoaparáty nebo kamery a snaží se získat nejlepší záběry.

Udivující je i přístup lidí, kteří mají na podobné situace bleskurychle reagovat a zajišťovat bezpečí. První člověk s hasícím přístrojem totiž zjistil, že přístroj je prázdný. Trvá tak několik dalších vteřin, než se objeví další lidé s novými hasícími přístroji a dostávají pod kontrolu plameny, které se mezitím rozšířily takřka po celém voze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy