První Lamborghini Centenario na Asijském kontinentu? Majitele stálo obrovské peníze

Lamborghini Centenario | foto: Lamborghini Hong Kong

Limitovaná edice Lamborghini Centenario bude vyrobena pouze ve 40 exemplářích. Ten první, určený pro asijský kontinent, již dorazil ke svému majiteli v Hong Kongu. Pokud si brousíte zuby na jeden ze zbývajících 39, musíme vás zklamat. Všechny vozy byly prodány dříve, než se vůbec představily

Limitovaná edice Lamborghini Centenario vznikla k připomenutí a uctění data narození Ferruccia Lamborghini, zakladatele slavné automobilky. Celkem vznikne pouze 40 kusů modelu Centenario.

Polovina jich dostala karoserii kupé a druhá polovina bude dodána v karoserii roadster. Všech 40 supersportovních automobilů bylo prodáno ještě dříve, než se představily minulý rok na autosalonu v Ženevě. Tento kousek je prvním, který byl dodán na asijský kontinent.

Pod designově zajímavou karbonovou karoserií se nachází základ z Lamborghini Aventador, jehož 6,5 litrový motor V12 doznal několika zásadních změn a jeho výkon se vyhoupl na 770 koní. Díky tomu dokáže Centenario zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhé 2,8 vteřiny a dosáhne maximální rychlosti 350 km/h.

Fotografie, které si můžete v galerii prohlédnout, pořídil Ron Alder W Photography v dealerství Lamborghini Hong Kong, které Centenario pro zákazníka připravovalo. Ačkoliv neznáme jméno šťastného majitele, tento šťastlivec z Hong Kongu musel pro získání tohoto vzácného kousku vytáhnout z kapsy necelé dva miliony dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy