Škoda Muzeum se zapojí do akce Muzejní noc. K vidění toho bude opravdu hodně

Historické automobily značky Škoda | foto: Škoda Auto

Pokud patříte mezi milovníky vozů značky Škoda Auto, jistě si nenechte ujít prohlédnout si areál mladoboleslavské automobilky během Muzejní noci 2017. Kromě historických exponátů si návštěvníci budou moci prohlédnou i výrobní haly a další zajímavé prostory.

V pátek 19. května od 19 hodin do půlnoci bude pro zájemce připravena expozic muzea a výrobních provozů automobilky, atraktivních veteránů i sportovních vozů. Chybět nebude ani ukázka bezpečnostních prvků vozidel, výtvarné dílny nebo dětský koutek.

Pestrý program včetně komentovaných prohlídek a dětské dílny si premiérově přichystal areál Rodného domu Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích. Akce zde bude probíhat od 18 do 23 hodin. Vstupné je zdarma.

Registrace zájemců o oblíbenou prohlídku výrobních provozů automobilky Škoda bude probíhat ve vestibulu muzea od 18 hodin. Kromě dospělých jsou prohlídky výroby určeny i dětem starším 10 let.

Názorně a atraktivně pojaté téma bezpečnostních prvků moderních automobilů ŠKODA bude mít podobu SUV KODIAQ a workshopu s odborníky z oddělení Bezpečnost vozu a Výzkumu dopravní bezpečnosti společnosti ŠKODA AUTO. K dispozici budou i simulátory, na kterých si návštěvníci budou moci vyzkoušet zásady bezpečné jízdy nebo správného používání dětských sedaček.

K příjemné atmosféře přispěje i stylová hudba. V sále L&K Forum proběhnou tři koncerty Original Vintage Orchestra. Od 19:30 hodin zazní melodie 20. a 30. let, kterou ve 21 hodin vystřídají rytmy let šedesátých a od 22:30 hodin současná hudba. Poslední hodinu před půlnocí vyplní projekce zajímavých filmů a archivních fotografií z historie mladoboleslavské značky.

V Mladé Boleslavi se na akci Muzejní noc budou kromě ŠKODA Muzea podílet také další instituce, například Letecké muzeum Metoděje Vlacha, které si pro návštěvníky připravilo od 16 hodin vyhlídkové lety. V 19 hodin čekají na návštěvníky působivé letecké ukázky originálních historických letounů i věrných novodobých replik.

Návštěvníci mladoboleslavské muzejní noci se mohou po trase ŠKODA Muzeum – Staroměstské náměstí – Letecké muzeum a zpět v půlhodinovém intervalu svézt historickými autobusy ŠKODA, jízdné bude činit symbolických 20 Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy