Bentley se podbízí veganům. Již brzy jim nabídne exkluzivní interiér

Bentley Bentayga Mulliner | foto: Bentley

Pokud si někde dovolíte říct, že nejlepší jídlo je steak a nejlepší motor V8, budete všem ukradení nebo možná někoho i pobouříte. Pokud se ale prohlásíte za vegana ochraňujícího vše živé, Bentley vám postaví speciální interiér do svých luxusních automobilů.

Ne, neděláme si srandu. Bentley už asi neví coby, tak si začalo vymýšlet speciální "Eco-friendly" edice. Ovšem zatímco jiné automobilky se snaží šetřit přírodu alternativními pohony, Bentley hodlá spasit svět "veganským interiérem". V rozhovoru pro AutoExpress se o tom zmínil Stefan Sielaff, ředitel designového oddělení automobilky Bentley.

Podle něj není možné nabízet lidem, jejichž prioritou je ochrana přírody, vozy s interiérem složeným z 20 druhů kůže. Na to si údajně nejvíce stěžovali zákazníci z Kalifornie, kde je veganství zřejmě velmi oblíbeným "životním stylem".

Bentley proto v brzké době představí speciální interiér, který by měl všem veganům vyhovovat. I přes použití materiálů jako je umělá nebo "houbová" kůže by si měl interiér zachovat svou prémiovost a luxus hodný automobilů značky Bentley.

Ovšem není to poprvé, co si vegani vydupávají svá práva v automobilech. Již koncem minulého roku poslal aktivista za práv zvířat otevřený dopis řediteli automobilky General Motors. V něm navrhoval, aby automobilka nabídla do svých automobilů určených "ekologicky zaměřeným zákazníkům" i možnost zvolit si veganský interiér - což by v této komunitě vzbudilo o podobné vozy jistě veliký zájem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy