Chcete vlastní dron a zadarmo? Pořiďte si nový Nissan X-Trail

K Nissanu X-Trail dostanete i Dron | foto: Nissan

Prodejci se snaží zákazníky nahnat na různé výhody či bonusy. Nissan na to ale šel od lesa. Co by si mohl přát člověk, který si koupí Nissan X-Trail stavěný na cesty za dobrodružstvím? No jasně, drona!

Nissan X-Trail, který se v USA a Kanadě prodává pod názvem Rogue, patří k jedněm z nejoblíbenějších crossoverů na trhu. Nyní ale přichází na vybrané trhy ve speciálním stupni výbavy X-Scape. Ta kromě drobností nabídne zákazníkům i dron včetně příslušenství.

Dron s označením Nissanu je ve skutečnosti Parrot Bebop 2. Jeho váha se pohybuje okolo půl kilogramu a v balení spolu s ním naleznete i stylový batoh na jeho uložení, dálkové ovládání Parrot Skycontroller 2 a náhlavní soupravu Parrot Cockpitglasses. Ta nabízí takzvané FPV (First Person View), takže video z 14 megapixelové kamery se přenáší přímo k uživateli. Dron vydrží na jedno nabití cca 25 minut ve vzduchu.

Nevíme, zda se tato verze dostane i do ČR, nicméně pokud budeme čerpat ze zahraničních zdrojů, verze X-Scape by měla být za příplatek cca 15.000 Kč a měla by zahrnovat NissanConnect infotainment s navigací, panoramatické střešní okno, střešní ližiny a prémiové koberečky. 

O pohon by se měl klasicky starat čtyřválcový dvoulitr o výkonu 142 koní spojený s CVT převodovkou. Celkem by mělo být ve verzi X-Scape dostupných 1.200 vozů pro kontinentální Evropu a 200 pro Velkou Británii. V USA mají prozatím smůlu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy