Víte podle čeho získal design nový Mustang? Tohle by vás nenapadlo

Ford Mustang 2018 | foto: Ford Motor Company

Jak se vám líbí nový předek ikonického Mustangu? A přemýšleli jste někdy nad tím, kde berou automobilový designéři inspiraci? Pravdu nám prozradí manager Ford Designer centra, Melvin Betancourt.

Není pochyb o tom, že upravený předek Mustangu pro rok 2018 mnohé překvapil. Na rozdíl od zadní části je totiž výrazně odlišný a přitom se mělo jednat pouze o facelift.

My ale již víme proč faceliftovaný Mustang vypadá tak rozdílně a podle čeho získal nový předek. Pravdu nám prozradil manager Ford Design Melvin Betancourt:

„Když jsme navrhovali Mustang pro rok 2018, celý tým designerů se shodl na tom, že by nový Mustang potřeboval ještě agresivnější vzhled. Jediným nabízejícím se místem pro úpravy byla přední část vozu a inspirací nám byl nakonec nejznámější filmový darebák všech dob, Darth Vader. Jeho šikmé nozdry a obrysy masky se staly vzorem pro nová mlhová světla a celý faceliftový nárazník,“ řekl Betancourt.

Darth Vader | foto: Ford Motor Company

Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Stačí pár střídavých pohledů na obě fotografie, aby zvídavé oko rozpoznalo tvary z použité předlohy.

Mustang pro rok 2018 by měl být k dispozici na konci tohoto roku, nabízen bude se čtyřválcovým motorem 2,3 EcoBoost a pětilitrovým osmiválcem.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy