Pick-up od Škodovky? Tenhle vypadá skvěle

Škoda Vision E v provedení pick-up vypadá velice zajímavě | foto: X-Tomi design

Posledním automobilem s karoserií typu pick-up, vyrobeným ve Škoda auto, byl model Felicia. Od té doby ale uplynulo mnoho let, potřeby zákazníků se změnily a do výroby pick-upů už se pustily i automobilky jako Mercedes Benz. Tak proč ne Škoda?

Pick-upy mají největší zastoupení na trhu v USA, kde patří k místnímu folklóru. Zájem o ně však pomalu roste i na starém kontinentu. Ostatně to dokazují i prodejní úspěchy VW Amarok a nedávno představený pick-up značky Mercedes-Benz.

Spíš než klasický užitkový vůz připomíná koncept Vision E pick-up oblíbenou australskou specialitu zvanou Ute. Tohle označení se používá pro automobily, které jsou rychlé, reprezentativní a zároveň mají velkou nákladovou plochu. Ve výsledku vás pak tento typ automobilu odveze do divadla, cestou zpět zesměšní ostatní na semaforech a další den s ním můžete klidně vozit cement na stavbu.

Bohužel se však v případě Škody Vision E pick-up jedná jen o další zdařilou grafickou úpravu z dílny X-Tomi Design. Je tak velice nepravděpodobné, že bychom se něčeho podobného v příštích letech mohli dočkat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy