Důvod nižších zisků Fordu? Automobilka protrpěla těžký úvod roku 2017

Ford | foto: Ford Motor Company

Zisky Fordu za první čtvrtletí klesly o 35%. Za první tři měsíce letošního roku je sice Ford 1,6 miliardy v zisku, oproti stejnému období předchozího roku (zisk 2,4 miliardy) je to ale výrazně méně.

Automobilka Ford Motor měla problémy už na konci minulého roku, kdy se ve čtvrtém čtvrtletí poprvé po sedmi letech propadla do ztráty, a stálo za ní hlavně účetní přecenění aktiv a závazků související s penzijních programem ve výši tří miliard USD.

Americká automobilka tvrdí, že ztráty byly předpokládané a jsou spojeny s vyššími náklady na poskytnuté záruky a kvalitnějšími materiály. Stejně tak Ford již dopředu informoval investory o plánovaném poklesů akcií o 30 až 35 centů. Nakonec se ale akcie propadli o 39 centů, což je i nad očekávání analytiků z Wall Streetu.

Jedním z největších nákladů modrého oválu v prvním čtvrtletí letošního roku bylo 467 milionů USD na záruční náklady a 300 milionů USD spojených se svoláváním nových aut zpět k výrobci kvůli vážným výrobním závadám.

Ford | foto: Ford Motor Company

Prezident a generální ředitel Mark Fields k tomuto řekl: „V tomto čtvrtletí Ford investoval do budoucnosti. Představili jsme nové zajímavé vozy jako zcela nový Expedition. Investujeme do výroby, posilujeme naší hlavní činnost a zároveň investujeme do rozvíjejících se příležitostí, které zajisté přinesou růst zisku.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy