Golfu GTi roste další konkurence. Hyundai zkouší nový hothatch na Nurburgringu

Ostrý hatchback Hyundai i30 N by měl vycházet z konceptu RN30 | foto: Hyundai

Poslední autosalony nám naznačují, že vývoj automobilů se bude ubírat hlavně směrem SUV, hybridů a elektromobilů. Sportovní vozy se však svého podílu na trhu také nechtějí vzdát. To dokazují i zkoušky nového hothatche od Hyundai.

O novém ostrém hatchbacku jihokorejské automobilky máme jen kusé informace. Pod jeho kapotou by se měla skrývat dvojice čtyřválcových přeplňovaných motorů o objemu dvou litrů. Ve slabším verzi bude řidiči k dispozici 250 koní. Silnější varianta, která by mohla být zároveň tužší a víc orientovaná na okruhové ježdění, nabídne výkon 275 koní.

O přenos síly by se měla starat šestistupňová manuální převodovka nebo osmistupňový automat. Rychlejšímu průjezdu zatáček by měl pomoci elektronicky ovládaný samosvorný diferenciál. Není však jisté, zda bude součástí obou variant, nebo pouze té silnější.

Sportovní i30 N se od běžných i30 bude odlišovat výrazně tužším šasi, použitím výrazného bodykitu včetně střešního spoileru a zřejmě i speciální edicí litých kol.

Hotchatch i30 N by se měl na trh dostat v druhé polovině roku 2017. O své místo na trhu se bude muset poprat s vozy jako jsou VW Golf GTI, Ford Focus ST a chystaným novým Meganem RS.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy