Nejdražší Ferrari vyjíždí z garáží. Dvě významná jubilea se budou slavit v Goodwoodu

Kompletně zrenovovaný model 250 GT SWB Berlinetta Competizione | foto: Ferrari S.p.a.

Motoristické slavnosti v Goodwoodu, které se konají od 29.6. do 2.7., patří mezi jedny z nejzajímavějších akcí s motoristickou tématikou na světě. Pravidelně se zde totiž scházejí ty nejkrásnější, nejrychlejší a nejvýznamnější vozy historie i současnosti.

Letošní ročník ale bude opravdu výjimečný. Budou se zde totiž slavit dvě významná jubilea. Tím prvním je 25. ročník tohoto festivalu. Tím druhým pak 70. let od výroby prvního sportovního vozu značky Ferrari, modelu 125 S. Předpokládá se tak, že těchto oslav se účastní na 70 vozů italské automobilky z Maranella.

Během závodů, které se na tomto festivalu pravidelně konají, budou mít diváci možnost vidět nejikoničtější vozy vyrobené převážně v druhé polovině dvacátého století. Představí se vozy s čtyř, šesti, osmi i dvanáctiválcovými motory. K vidění budou i motory atmosferické, turbo-motory i motory přeplňované pomocí kompresoru. Pokud preferujete novější tvorbu, i na vás pořadatelé mysleli. Ukázat se totiž mají i nové modely, včetně Ferrari LaFerrari Aperta.

Replika vozu Ferrari 125 S, prvního modelu vyrobeného touto automobilkou (Foto: Aiace90) | foto: wikimedia.org

Vrcholem celého festivalu bude výstava věnovaná slavné sérii Ferrari 250. Je důležité zmínit, že vozy z této série jsou ve světě známé svou elegancí, rychlostí a schopností ustanovit nový prodejní rekord, kdykoliv se dostanou do aukce. Návštěvníci tak budou mít jedinečnou příležitost kochat se kousky jako 250 GTO, SWB a California Spider.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy