Čím jezdí "ruce zákona" v USA aneb historie policejních fordů

Police Responder Hybrid Sedan | foto: Ford Motor Company

Video od automobilky Ford ukazuje vývoj policejních vozů této značky od 50. let do současnosti.

Automobilka Ford uveřejnila v souvislosti s prezentací hybridu pro strážce zákona video představující policejní vozy modrého oválu od roku 1950 do současnosti.

Za zmínku jistě stojí model Ford Galaxie představený roku 1971, jenž pod kapotou ukrýval osmiválec s objemem sedm litrů. Tehdy křižoval město New York či střežil dálnice státu California. Dalším pozoruhodným strojem byl Ford Mustang SSP z roku 1982. Vybaven pětilitrovým osmiválcem byl připraven pro stíhací jízdu. O pouhý rok později, 1983, přijíždí všem dobře známý Ford LTD Crown Victoria.

Velkým úspěchem se stal Ford Crown Victoria P71 Police Interceptor, představený v roce 1998, který zakončil svůj životní cyklus roku 2011 jako model Ford Crown Victoria P7B Police Interceptor.

Teprve před pár lety se objevil Ford Interceptor Sedan. Srdcem této policejní stíhačky je šestiválcový motor disponující dvěma turbodmychadly. Mezi výbavu patří pohon všech kol či systém kontroly mrtvého úhlu. A celou tuto pomyslnou přehlídku zakončuje nový Ford Police Responder Hybrid Sedan. Pohonem je v tomto případě čtyřválcový motor s objemem dva litry, doplněný je však elektromotorem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy