Policajti na baterky? Policie v USA dostane hybridní vozy

Police Responder Hybrid Sedan | foto: Ford Motor Company

Nedávno jsme vás informovali o zkušebním provozu elektrických BMW i3 u Policie ČR. Dnes přicházejí informace o hybridech v policejních barvách ze zámoří.

Ford totiž představil první hybridní vozy, které budou sloužit u policie v New Yorku a Los Angeles. Na rozdíl od čistě elektrických BMW i3, které nedávno dostala zapůjčené PČR, budou tyto hybridy plnit roli běžných hlídkových vozů.

Nové služební vozy amerických policistů jsou postaveny na platformě vozu Ford Fusion sedan, který se v Evropě prodává jako Ford Mondeo. Pro potřeby policie byly vozy vybaveny upravenou přední maskou s integrovaným rámem, silnějším odpružením a většími brzdami. Změnami také prošel interiér, který byl uzpůsoben policejní práci.

O výkon se bude starat dvoulitrový čtyřválec vybavený malým elektromotorem napájeným z li-ion baterií. Pro zachování vysokých výkonů a dlouhé životnosti musel být celý systém přizpůsoben specifické činnosti policie. Čistě na elektrický pohon ale dokáže tenhle hlídkový vůz jet až 96 km/h.

Pro Ford se jedná o představení druhého z plánovaných 13 hybridních a elektrických vozidel. Další mají být uvedeny během následujících pěti let. Z těch nejzajímavějších ale už teď můžeme zmínit hybridní Mustang s plnotučnou V8, hybridní Pick-Up F-150 nebo čistě elektrické SUV s dojezdem až 480 km.

Podle Fordu si policisté převezmou nové vozy v průběhu příštího léta.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy