Skupina PSA chystá návrat na trhy v USA

Larry Dominique | foto: PSA Groupe

Skupina PSA, sdružující automobilky Peugeot a Citroen, se chce vrátit na Americký trh. Obě společnosti již na tomto trhu samostatně působily, Citroen však odešel z USA v roce 1974 a Peugeot začátkem devadesátých let.

Dnes však skupina PSA vydala tiskovou zprávu, podle které se chce na trhy v zámoří vrátit. Skupina by měla nejdříve spustit službu zaměřenou na sdílení automobilů a tím se dostat do povědomí potencionálních zákazníků. Její provoz by měl být zahájen 3. dubna 2017 na letišti v Los Angeles a později se počítá s rozšířením na větší území USA.

Do čela tohoto projektu byl jmenován Larry Dominique, který se v automobilovém průmyslu na půdě USA pohybuje již více jak 30 let a pracoval pro společnosti General Motors, Chrysler či Nissan.

Skupina vytvořením nového severoamerického subjektu PSA udělala velký krok kupředu pro realizaci plánu postupného vstupu na severoamerický trh,“ prohlásil předseda představenstva Carlos Tavares. „Do budoucna budeme naše aktivity v oblasti mobility a rozvoje služeb spolujízdy intenzivně rozvíjet, dnes tento plán spouštíme s naším partnerem TravelCar.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy