Nový sedan Seat Cordoba? Tohle by mohla být jeho nová generace

Návrh jak by mohl vypadat nový Seat Cordoba | foto: X-Tomi design

S novou generací malého hatchbacku Ibiza nastává otázka, jakých karosářských variant se vlastně dočkáme. Připadá v úvahu malý sedan Cordoba?

Podle některých fanoušků Seatu by se Cordoba klidně mohla objevit znovu na trhu, ačkoliv jsme jí naposledy mohli vidět osm let zpět. Vyráběla se totiž v letech 1993–2009 a její první generace byla dokonce produkována ve variantách sedan, kombi a kupé. Po každé přitom stála základem malá Ibiza, takže s příchodem její další generace by nebylo od věci něco takového začít vyrábět. 

Novinka ze Španělska přitom nabízí mnoho novinek. Prodloužil se rozvor náprav o 95 milimetrů na 2654 milimetrů. Jistější jízdní vlastnosti pak kromě samotného podvozku zajistí také širší rozchod kol o 60 milimetrů vpředu a 48 milimetrů vzadu. V kabině je navíc oproti předchůdci o 35 milimetrů více místa pro nohy vzadu a o 63 litrů narostl objem kufru (na 355 litrů).

V případě nové Cordoby by navíc zvětšil zavazadelník a po odchodu modelu Exeo a uvažovaném konci Toleda se nabídka sedanů s logem Seat až nebezpečně vytrácí. Z toho důvodu přispěchal na pomoc slavný designér a kouzelník s počítačovými programy X-Tomi Design a vytvořil návrh, jak by nová Cordoba vlastně mohla vypadat.

A to nemluvíme o ostré verzi Cupra nebo GTi, které by se k povaze Cordoby hodila také. Již v dřívějších generacích se obě varianty objevily a proto by asi nebylo žádným překvapením, kdyby se jednoho dne ukázala Seat Cordoba GTi s nadupaným motorem 1.8 TSI pod kapotou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy