Nová auta ztratí brzy zhruba polovinu své ceny. Kdy je nejlepší je koupit?

Volkswagen Passat Variant GTE | foto: Volkswagen

Prakticky všechny typy vozů ztratí za první dva roky okolo 50 procent ze své tržní ceny, například Volkswagen Passat ztrácí celkem 50 procent své ceny, Ford Focus 51 procent své ceny a Škoda Fabia 47 procent ceny. Vyplývá ze statistik autobazarů.

"Ne každý si uvědomuje, že jeden rok starý automobil vypadá jako nový, ale cenově je o 25 až 30 procent výhodnější a automaticky má další rok plnou záruku od výrobce," říká jeden ze zástupců autobazarů.

Model, který se vám líbí a chcete ho koupit za poloviční cenu, je potřeba si počkat nejlépe dva roky. 

Dříve byla s koupí ojetého automobilu spojená určitá rizika, nicméně velké a zavedené autobazary už mají nastaveny takové parametry při výkupu vozidel, že riziko je v současné době naprosto minimální.

Autobazary dnes využívají služeb informačního systému Autotracer od společnosti Cebia, který dokáže s velkou mírou pravděpodobnosti odhalit přetočený tachometr i další případné manipulace s vozidlem. Samozřejmostí je i kontrola roku výroby vozidla, kontrola VIN, ale i kontrola na případné finanční závazky či odcizení.

Auta jsou při výkupu zároveň důkladně kontrolována, takže bývá opět s velkou mírou pravděpodobnosti odhalená jakákoliv nepřiznaná manipulace s kteroukoliv částí vozidla. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy