Škodě klesl v srpnu prodej o téměř 35% proti loňskému roku

Škoda představila modernizovaný Kodiaq | foto: Škoda Auto

Odbyt automobilky Škoda Auto se v srpnu meziročně snížil o 34,3 procenta na 53.900 vozů. Tempo poklesu tak mírně zrychlilo z červencových 30,9 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes podle ČTK zveřejnil mateřský koncern Volkswagen. Za prvních osm měsíců roku nicméně odbyt Škody Auto vykázal nárůst o 4,4 procenta na 644.200 vozů.

Odbyt celé skupiny Volkswagen se v srpnu meziročně snížil o 22,3 procenta na 616.500 vozů, zatímco od ledna do srpna vzrostl o 13,3 procenta na téměř 6,32 milionu vozů. Skupina Volkswagen zahrnuje vedle Škody řadu dalších značek. Kromě vlajkové značky VW jsou to například Audi, Porsche, Seat, Bentley či Lamborghini.

Výrobci automobilů se v poslední době potýkají s nedostatkem součástek, zejména čipů. Ten narušil i výrobní aktivity Škody Auto. Časopis Škodovácký odborář minulý měsíc uvedl, že mladoboleslavská automobilka pokračuje v rušení části směn kvůli chybějícím čipům, které se používají v palubní elektronice. Podle odborů se dají problémy očekávat ještě na podzim.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy