Čtyři nejčastější závady aut na dovolené a jak jim předejít?

Ilustrační foto | foto: Škoda Auto

Co se raději vyplatí zkontrolovat před cestou, radí servisní expert Pavel Boháč, ředitel obchodu a marketingu servisních služeb autoservisu Louda Auto.

Nejčastějším problémem, který vám odstaví auto, je prasklý klínový řemen, upozorňuje Pavel Boháč. Kontrola klínového řemenu před každou delší cestou je nutností, protože zahraniční asistenční služby obvykle nemají tento náhradní díl skladem.

Druhou nejčastější příčinou je uvolnění některé z hadic v motorovém prostoru, například u chladicí soustavy.

Třetí nejčastější příčinou je porucha brzd. „Řada motoristů odjíždí na dovolenou s brzdovými destičkami na hraně opotřebení a při náročném přejezdu Alp začnou brzdy skřípat a ztrácet účinnost,“ připomíná servisní expert Louda Auto.

Čtvrtou nejčastější příčinou odstavení vozu je nedostatečná funkce akumulátoru. „Letošní zima byla poměrně drsná a řada akumulátorů se během ní dostala na okraj své životnosti. Je nepříjemné, když pak akumulátor definitivně selže zrovna v Chorvatsku nebo Itálii,“ varuje Pavel Boháč.

Řešením je osobní kontrola vozu před odjezdem na dovolenou, pokud je v našich schopnostech, případně návštěva autoservisu. Většina českých servisů tomu vychází vstříc a chystá na červen a červenec speciální letní akce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy