Ford Mustang sedan? Čtyřdveřové Shelby GT500 vzniklo na druhé straně světa

Neznámý australský úpravce se pokusil přestavět Ford Falcon na čtyřdveřový Ford Mustang | foto: Reddit.com

Ford Mustang, nejprodávanější sportovní automobil světa, je prostě legendou. elegantní kupé či kabriolet nabízejí styl, výkon i emoce z jízdy. Pro mnoho lidí však může být překážkou v jeho koupi nedostatek praktičnosti, vyplývající z absence zadních dveří. Něco takového však rozhodně není neřešitelným problémem, jak dokazují záběry z Austrálie.

Představte si, že žijete v Austrálii, doma vám parkuje Ford Falcon a vy chorobně toužíte po Fordu Mustang. Někdo by možná prodal starý vůz, zadlužil se a investoval do originálu, neznámý úpravce se však svého Falconu odmítl vzdát a raději mu provedl plastiku.

Fotografie kříženého Falcona s Mustangem se nedávno objevily na americkém fóru Reddit a to rovnou ve dvou skupinách: "Nejotřesněji upravená auta" a "Úžasně upravená auta." Rozsoudit do které kategorie vůz spíše spadá je na každém z nás, případně na úhlu pohledu.

Čelní pohled by totiž dokázal kdekoho zmást, neboť autor přestavby použil prakticky celou masku z Mustangu generace 2005. Obrovský nádech na kapotě a malé kobry na blatnících jsou pak jasným odkazem na výkonnou variantu Shelby GT 500. 

Jakmile však člověk vidí vůz z boku, všimne si okamžitě i dalšího páru dveří a karoserie sedanu, která prostě nemá na Mustangu co dělat. Otřesně pak bohužel dopadl pokus o imitaci zádě, kde autor zvolil lacině vypadající svítilny a kombinace tradičního kufru, loga Shelby a 4 koncovek výfuku vypadá spíše komicky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy