Úpravce stvořil vůz, který BMW zavrhlo. Výkonem předčí veškerou konkurenci

LW M2 Convertible: Kabriolet M2, který BMW nikdy nevytvořilo | foto: Lightweight Performance

O kabrioletu vycházejícím z modelu BMW M2 Coupe se poměrně dlouhou dobu spekulovalo, ovšem samotná automobilka nakonec tento projekt zamítla. Příležitosti se však chopila tuningová společnost Lightweight Performance, která dotáhla celý projekt k naprosté dokonalosti.

Sportovní kabriolet označovaný jako LW M2 Convertible je dílem společnosti Lightweight Performance, která má s úpravami automobilů, zvláště pak BMW, dlouhodobé zkušenosti. Nedávno například šokovala svět modelem M2, který však ukrýval vnitřnosti z větší M4.

V tomto případě se opět jedná o radikální úpravu, ovšem můžeme vás uklidnit, na žádné řezání střechy nedošlo.Pro stavbu využila společnost klasický kabriolet dvojkové série (generace F23), kterému však nadělila řadu komponentů z modelu M2, včetně náprav, převodovky, diferenciálu a samozřejmě motoru.

Úpravy se však nezaměřily pouze na výkon. Když už má totiž tohle auto jako M2 jezdit, musí tak i vypadat. Karoserii tak zdobí tradiční body-kit z modelu M2 kupé, včetně řady karbonových doplňků. Podběhy navíc vkusně vyplňují vpředu 20- palcová a vzadu 21-palcová kola.

Pokud se podíváme do interiéru, nalezneme další řadu výbavy z modelu M2 kupé, včetně řady karbonových doplňků a jedinečných sportovních sedadel čalouněných Alcantarou a kůží Nappa. Nechybí ani kontrastní prošívání a řada emblémů M, například na řadící páce, volantu nebo budících.

Co dělá tento projekt skutečně dokonalým je však motor. Pohonná jednotka N55 totiž byla vyladěna k výkonu 428 koňských sil a 600 Nm točivého momentu, které posílá na zadní kola skrze 7-stupňovou převodovku. Motor tak má více sil, než vrcholné provedení M2 Competition (410 koní / 550 Nm). Kabriolet se navíc umí rozjet až k rychlosti 300 km/h.

Nemyslete si ale, že se jedná jen o model připravený na motoristické show a výstavy. Pokud totiž máte v kapse zbytečných 75 000 euro, tedy cca 1,9 milionu korun, pak může být tohle nadupané kabrio vaše. Cena je navíc jen o 15 000 euro vyšší, než při nákupu klasického BMW M2 v Německu, přičemž za tento příplatek dostáváte kromě větší porce výkonu a větru ve vlasech i naprostý pocit jedinečnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy