Nová Škoda Fabia RS? Zatraceně jí to sluší

Nová Škoda Fabia RS? S prvním renderem přišel X-Tomi Design | foto: X-Tomi design

Jen pár dnů po odhalení prvních oficiálních fotografií omlazené Škody Fabia se dočkáváme i podoby její ostré varianty RS, ovšem pouze v grafickém ztvárnění. To má na svědomí známý virtuální úpravce X-Tomi Design a jako vždy si s ním patřičně vyhrál.

X-Tomi Design už nám v minulosti naservíroval několik zdařilých návrhů Škodovek a tentokrát si dal opět záležet. Jako předloha mu posloužila jedna z oficiálních fotografií, ovšem původně červenou barvu nahradil klasicky modrým škodováckým lakem.

Následovala klasická úprava v podobě agresivních nárazníků, výrazné černé masky chladiče s charakteristickým logem, načerno lakovaná střecha a v podbězích jsou kola, která známe z Octavie RS. Upravená Fabia tedy rozhodně nevypadá zle, o to větší je tedy škoda, že se ji nikdy nedočkáme.

Automobilka už dříve prohlásila, že ostrá Fabia jednoduše není v plánu. To ale každého milovníka ostrých hatchbacků musí zamrzet, neboť Fabia sdílí platformu s minulou generací VW Polo. Pod její kapotu by se tak dal snadno nastěhovat 1.8 litrový přeplňovaný motor TSI, se kterým by jistě byla spousta srandy.

S výkonem přes 190 koní to zní báječně, ovšem pak už by Fabia nabízela víc výkonu, než například naftová Octavia RS. Největším problémem však zůstává celkový úbytek malých zábavných aut z koncernu VW. Stejně, jako Škoda přišla o ostrou Fabii, totiž před časem přišel i španělský Seat o ostrou Ibizu Cupra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy