Fiat 500 převlečený za Porsche 911 je asi nejhorší replika všech dob

Fiat 500 převlečený za Porsche 911 je skutečně zajímavou designovou podívanou | foto: facebook

Pokud máte doma postarší Fiat 500, můžete si ho buď zrenovovat do podoby hezkého veterána s rostoucí hodnotou, nebo z něj třeba postavit šílenou městskou repliku Porsche 911, jako to udělal jeden neznámý kutil z Řecka.

Na Facebookové stránce "How Not to Design A Car" se objevil vylice zajímavý výtvor, nad kterým zůstává rozum stát. Starší Fiat 500 přetvořený do podoby Porsche 911 je na jednu stranu strašný nápad, ovšem na druhou stranu musí člověk docenit schopnosti autora i jeho smysl pro detail.

Na Porsche odkazuje takřka vše - specifické přední světlomety, ventilační otvory v náraznících, nasávání vzduchu pro motor na bocích vozidla, křídlo pod zadním oknem i dvě koncovky výfuku. Je jen škoda, že na internetu není video, které by zachycovalo jízdu vozu a jeho zvuk.

Tohle "městské vozítko však má s Porsche alespoň jednu podobnost - vzduchem chlazený motor umístěný v zadní části vozu - stejně jako klasické vozy Porsche. Majitel však udělal zásadní chybu v tom, že vůz stylizoval do podoby modelu 911 Turbo, který už používá vodo chlazený motor.

Na celém voze je zkrátka vidět láska, čas i pečlivost, kterou mu majitel věnoval. Ovšem jak se říká v jednom českém filmu "Teda, to muselo dát příšernou práci. Přitom taková blbost, co?".

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy