Chcete rychlé Audi bez střechy? Sáhněte po téhle upravené S3 Cabrio

Audi S3 Cabrio ABT | foto: Abt Sportsline GmbH

Pokud chcete Audi s výkonem 400 koní, rozhodně je z čeho vybírat. Pokud ale toužíte po 400 koních a větru ve vlasech, vaší jedinou možností je Audi S5. Její monopol teď ale ukončí tuningová společnost ABT se svou S3 cabrio.

Ta se totiž rozhodla upravit motor 2.0 TSI a zvednout jeho výkon 228 kW (310 hp) o ohromujících 66 kW (90 hp). Jak píše na svých stránkách sama společnost ABT “Ani při hurikánu nebude vítr svištět tak rychle jako v upraveném S3 Cabrio“. Tato silná slova se opírají o následující čísla: výkon 294 kW (400 hp), kroutící moment 500 Nm a maximální rychlost 265 km/h.

Audi S3 Cabrio ABT | foto: Abt Sportsline GmbH

Hlavní změny se odehrály v sání, řídící jednotce a výfukovém potrubí. Ty vedlejší pak na podvozku. ABT totiž musela vykompenzovat nižší tuhost karoserie kabrioletu pomocí stabilizátorů na přední i zadní nápravě.

Pokud jste vlastníky S3 cabrio a také toužíte po dávce steroidů pro váš motor, ovšem bez výměny dílů, společnost ABT myslela i na vás. Dostupný je totiž i balíček úprav pouze pro řídící jednotku. Po tomto zásahu se zvýší výkon na 275 kW (370 hp).

Kromě úpravy motoru a podvozku si od ABT můžete nechat upravit i vzhled svého vozu. K dispozici jsou speciální litá kola a různé drobnosti do interiéru.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy