Monstrózní Chevrolet Silverado 6x6 na podvozku armádního nákladního vozu

Chevrolet Silverado 6x6 | foto: carakoom.com

S terénními pick-upy 6x6 se poslední dobou roztrhl pytel s konkurencí. Nedávno se představil Ford Bronco a Jeep Wrangler 6x6. Dnes se podíváme na Chevrolet Silverado, který svými rozměry strčí oba dříve jmenované do kapsy.

Monstrózní pick-up, který dostal název Yeti, je kombinací Chevroletu Silverado 3500 HD z roku 2013 a armádního nákladního automobilu M939 A1 od společnosti AM General. Nezvyklou kombinaci dvou vozů má na svědomí společnost Hobbs Automotive. Ta vzala rám vojenského nákladního vozu M939 A1 s trojicí náprav Rockwell s obrovskými terénními pneumatikami.

M939 A1 | foto: Wikipedia

Také motor je původem z M939 A1. Pod kapotou se tak nachází dieselový motor Cummins 855 CI. Tato 14litrová pohonná jednotka produkuje výkon 240 koní a točivý moment 929 N.m. Motor je spárován s pětistupňovou automatickou převodovkou Allison, doplněnou o 2 rychlostní přídavnou převodovku. 

Karoserie Chevroletu Silverado byla v zadní části prodloužena o více než 30 cm, aby se pod podběhy vešly obě dvojice náprav s obřími pneumatikami. Tím se vytvořil velký nákladový prostor, jehož využití je však z velké části omezen nákladovou hranou ve vyšší výšce, než má běžný pick-up střechu. 

Šestikolka Yeti bude tento měsíc poslána do dražby v americkém městě Orlando ve státě Florida.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy