Jak předejít přepadení, krádeži či poškození vozu? Mercedes přišel s geniální myšlenkou

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe | foto: Daimler AG

Na světě je plno krásných míst, ale bohužel i řada míst nebezpečných. A to platí obzvláště pro majitele prémiových automobilů, jako jsou například modely z produkce Mercedes-Benz. Tato německá automobilka však přišla s geniálně jednoduchým nápadem, který by měl řidičům pomoci vyhnout se místům, kde by jim mohlo hrozit vyšší riziko ohrožení.

Zločiny spojené s automobily, ať už se budeme bavit o krádežích nebo vandalismu, bohužel nejsou ničím nový. Ba naopak, jejich počet je v posledních letech bohužel opět na vzestupu a tak automobilky musí přicházet s novými nápady, jak těmto nepříjemnostem předcházet.

Německá prémiová automobilka Mercedes-Benz však přišla s geniálně jednoduchým nápadem, který by měl výrazně omezit rizika hrozící řidičům jejich vozů, například když se budou snažit najít vhodné místo k zaparkování. Infoteinment nových Mercedesů by totiž měl být schopen pracovat s policejní databází zločinů v okolí.

Díky přístupu k policejním statistikám by měl být speciální software schopen vyhodnotit místa, kde je vyšší šance vandalismu, přepadení, krádeží nebo dalších zločinů. Nový software by měl být připraven dokonce již pro příští generaci nových Mercedesů a uživatelsky by měl být velice přívětivý - k vyznačení bezpečnosti daného místa bude totiž využívat barevnou škálu.

„Vzali jsme veřejně dostupná data z města Seattle a porovnali jsme je s daty parkovacích míst v cílové lokaci," uvedl Marks Ehmann, softwarový vývojář Mercedesu, v rozhovoru pro Drive. „Můžeme vybrat konkrétní parkovací místo a analyzovat kolik zločinů se v přilehlé oblasti stalo během minulého týdne. Zelená bude indikovat bezpečnou oblast, takže je vhodné zde zaparkovat. Oranžová bude ještě stále v pořádku, ovšem řidič by si měl rozmyslet, zda raději nezajede do zelené zóny. Červená barva pak bude označovat místa, kde svůj Mercedes rozhodně zaparkovat nechcete."

Služba by měla být vyvinuta pouze pro omezený počet oblastí z celého světa, kde jsou data o kriminalitě veřejně dostupná. Službu bude možné získat prostřednictvím speciálního obchodu s aplikacemi Mercedes-Benz a kromě jiného by měla nabídnout i informace o pěší vzdálenosti z parkoviště do cílové destinace, poplatky za parkování nebo informace o dopravních zácpách, jak uvádí Motor1.

Možnosti infotainment systému Mercedes-Benz by se měly brzy výrazně rozrůst | zdroj: youtube.com

„Je to velice zajímavá služba, neboť vychází z místních geografických znalostí a znalosti všech druhů statistik, včetně statistiky kriminality a dostupnosti parkovacích míst," uvedl David McCarthy, mluví Mercedesu pro Austrálii. „Pokud by se něco takového stalo dostupným, jsem si jist, že poptávka by byla velice silná," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy