Nová generace Nissanu 370Z? S vývojem nejspíš pomůže Mercedes-Benz

Nissan 370Z Heritage Edition | foto: Nissan

Nissan 370Z je sice stále velice zdařilým sportovním automobilem, ovšem na trhu se pohybuje již od roku 2008, což je v tomhle světě zkrátka věčnost. Stále častěji se proto spekuluje o jeho nástupci, o kterém je však sama automobilka velice tajemná. Nedávno ale unikly zajímavé informace, podle kterých by se na vývoji mohl podílet i Mercedes-Benz.

Podobná spolupráce není ve světě sportovních automobilů žádnou novinkou, ostatně nedávno představená Toyota Supra byla vyvíjena ve spolupráci s BMW, které na stejném podvozku představí novou generaci svého roadsteru Z4. V obou případech jsme ale zatím viděli pouze koncepty (které ale podle automobilek nejsou příliš vzdáleny finální podobě).

Informace o spolupráci Nissanu a automobilky Mercedes-Benz přinesl japonský magazín Response, který měl informace čerpat z webu Japanese Nostalgic Car. Právě poslední jmenovaný pak citoval "nejmenovaný evropský zdroj", podle kterého by se měl na vývoji nástupce modelu 370Z podílet právě Mercedes-Benz.

Z pohledu do historie pak víme, že spolupráce těchto automobilek není žádnou novinkou. Mercedes například pomáhal s vývojem crossoveru Infiniti QX30, který pod karoserií ukrývá platformu Mercedesu GLA. Naopak Mercedes pak Daimleru poskytl platformu Nissanu Navara, na které německá automobilka představila svůj vůbec první pick-up, model X-Class.

 Podle prvních zpráv by měla nová generace modelu Z nabídnout hned dvě varianty. První by měla být osazena 2.0 litrovým přeplňovaným čtyřválcem z dílny Mercedes-Benz, zatím co druhá, výkonnější, by mohla dostat 3.0 litrový dvakrát přeplňovaný motor V6 o výkonu cca 300 koní, který bývá usazován do modelu Infiniti Q60.

Kdy se nové generace Nissanu s označením Z dočkáme a jaké číslo ponese bohužel netušíme. Jsme však rádi, že automobilka na začátku roku potvrdila, že tuhle sérii sportovních vozů nehodlá hodit přes palubu a postará se o vznik nové generace. Kdy to bude ale nikdo neupřesnil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy