Seat a hudba? Neznámou skladbu vyhledá a nezapomene

Seat potěší všechny milovníky hudby, do infotainmentu integroval aplikaci Shazam | foto: carscoops.com

Znáte ten pocit, kdy vám v autorádiu hrají fantastickou skladbu, ale vy jste si nevšimli jejího názvu? Buď můžete doufat, že ji uslyšíte znovu, nebo můžete použít některé z chytrých zařízení a skladbu vyhledat. To však odvádí pozornost od řízení, což samozřejmě zvyšuje riziko nehod. Seat proto přišel s vskutku originálním řešení - přímo do infotainmentu integroval oblíbenou aplikaci pro vyhledávání hudby Shazam.

Nové možnosti budou dostupné od dubna tohoto roku pro všechny vozy s funkcí Seat DriveApp pro Android Auto. Tuto novinku oznámil šéf automobilky Luca de Meo na kongresu "Mobile World Congress", který se koná v Barceloně.

"Všichni milovníci hudby budou mít možnost identifikovat sklady na dosah konečků prstů. Integrace aplikace Shazam do našeho multimediálního systému nám umožní učinit další pokrok v našem plánu dosáhnout maximální bezpečnosti za volantem a minimalizovat počet dopravních nehod", pronesl de Meo.

Další zajímavou novinkou je také vznik nové společnosti XMOBA, kterou založil koncern Volkswagen. Cílem nové společnosti bude vyhledávat, testovat a investovat do projektů, které by mohly přispět k zlepšování mobility budoucnosti. XMOBA, která je vedle Cupry další novou společností v koncernu VW, bude pracovat zcela nezávisle na Seatu.

Aktivity této společnosti by měly být zprvu reprezentovány dvěma iniciativami. Tou první je projekt "justmoove", platforma určená pro snadné parkování, placení mýtného, placení za tankování a řadu dalších služeb. Druhým projektem je pak společnost Respiro, která má být zaměřena na služby sdíleného cestování.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy