Slyšíte z auta šplouchání? Možná za to může vážná drobnost

Vypouštění vody z prahů Volkswagenu Touareg | foto: youtube.com

Máte v garáži zaparkované starší SUV z produkce VW Group a slyšíte během cesty divné zvuky? Pak máte možná stejný problém, jako tisíce lidí na celém světě, kteří teď z prahů a podběhů vypouští litry vody, které sebou zbytečně vozili. Kde se tam ale voda vzala nikdo netuší.

Už jste někdy zastavili a slyšeli divné šplouchání vycházející z vašeho vozu? Jistě, může to být benzín v nádrži, ale také by to mohlo být několik litrů vody ukrývajících se ve vaší karoserii, kde rozhodně nemá co dělat.

Vypouštění vody z prahů první generace SUV Volkswagen Touareg (2:10) | zdroj: youtube.com

Majitelé první generace vozidel Volkswagen Touareg, Audi Q7 a Porsche Cayenne, tedy vozidel postavených na stejné platformě, si v poslední době stále více stěžují na ohromné množství vody, které se ukrývá v karoserii jejich vozidel. Na případ upozornil web Jalopnik, který na internetu nalezl hned několik těžko uvěřitelných videí.

Ve většině případů se jedná hlavně o vodu, která se nějakým záhadným způsobem dostala do prahů. Nebavíme se však o pár deci, ale mnohdy jde hned o několik litrů, jak ukazují záběry z různých Touaregů nebo Cayennů. Kde se voda bere není úplně jisté, ovšem často se spekuluje o netěsnosti prahů, případně o zatékání kolem dveří.

Problém se však netýká jen prahů. Další videa zachycují vypouštění malých jezer, která se ukrývají za podběhy kol. Zde je totiž schovaný odtokový kanálek z čelního skla, který se ale poměrně rád ucpává a následně zadržuje ohromné množství vody. Pokud se ale kanálek nečistí, může následovat prosakování vody do kabiny, což se projevuje mokrými koberečky.

Vypouštění vody z SUV Volkswagen Touareg (2:16) | zdroj: youtube.com

Pokud byste se tedy v blízké době chystali koupit si první generaci Volkswagenu Touareg, Porsche Cayenne nebo Audi Q7, rozhodně věnujte chvíli času kontrole odtokových kanálků a ověřte si, jestli už náhodou vůz nevozí pár litrů vody v prazích. Krom přidané váhy (a horší spotřeby), by to také mohlo znamenat rychlejší korozi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy