Nejlepší auta do pouště? Buginy s koly jak od kolesového parníku a výkonem přes 2000 koní

Závod v pouštních dunách Glamis | foto: youtube.com

V Česku se jízdě po pouštních dunách přiblížíme nanejvýš v některé uzavřené pískovně, nicméně ve světe se jedná o poměrně zajímavé hobby, které si někteří lidé dobrodružnější povahy mohli vyzkoušet třeba na dovolené. Pokud si ale chcete vychutnat jízdu na maximum, chce to i pořádné stroj.

A právě dvě nejzajímavější a nejvýkonnější pouštní bugginy si před pár dny daly závod o to, který vůz je vlastně v poušti nejlepší. V Glamis Sand Dunes (stát Kalifornie) se tak vedle sebe postavily stroje s výkonem přes 2000 koní vybavené speciálním podvozkem a pneumatikami, které připomínají spíše kola kolesového parníku.

Závod o nejrychlejší stroj auto v pouštních dunách Glamis (4:22) | zdroj: youtube.com

Ve třech závodech o titul "Nejrychlejší pouštní bugina v Glamis 2017" se proti sobě postavilo monstrum Alumicraft s výkonem přes 2000 koní nazývané "Blackzilla" a stroj značky Racer Engineering o výkonu 2076 koní s názvem "Hate Maker".

Samotná čísla vypadají skvěle, ale jak si stroje poradí s přenosem takového výkonu na písek? Jak je z videa patrné, tak moc dobře ne. Už krátce po startu jsou oba stroje předními koly ve vzduchu a tímto stylem pokračují až do cíle závodu.

Jediný moment kdy závodníci vidí před sebe je chvíle, kdy sundavají nohu z plynového pedálu a vůz se tak nakrátko posadí předními koly zpět na písek. Už jen z pohledu na celý závod je však jasné, jak úžasný a adrenalinový zážitek to musí být.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy