Rádio v autě jako samozřejmost? Některé Tesly ho stále nemají

Tesla Model 3 | foto: Tesla Motors

Na dnešním trhu s novými automobily už se takřka nesetkáte s výrobcem, který by jakýkoliv ze svých modelů nabízel bez rádia. Tedy s výjimkou technologického průkopníka jménem Tesla. Její nejnovější elektromobil, poněkud problémový Model 3, byl totiž v první vlně dodáván bez klasického FM rádia.

Tesla Model 3 měl být pro automobilku finanční spásou, ovšem kvůli průtahům ve výrobě se stal spíše pohromou. Místo tisíců vyrobených kusů jsme se dočkali jen dvou stovek, přičemž ani ty se k předplatitelům nedostaly. Byly totiž přiděleny zaměstnancům, kteří měli za úkol vozy testovat. 

V testovací fázi však nebylo dovoleno pořizovat ve vozech jakékoliv záběry, které by poukázaly na to, že vůz stihl svou premiéru jen díky mnohým nedostatkům, které budou muset být odstraněny za běhu. A jedním z nich byla i absence klasického FM rádia, na kterou před pár měsíci upozornil jeden z prvních majitelů Tesly Model 3 v Texasu. A poté následovalo několik dalších zdrojů, jak informoval web InsideEvs.

Někteří lidé tak nabyli přesvědčení, že pro Teslu už je klasické rádio příliš old-school, takže bude nahrazeno pouze internetovými streamovacími službami jako Spotify, Deezer, atd. Druhá skupinka lidí však stále doufala, že funkce FM rádia dorazí později s updatem. A právě druhá skupinka měla nakonec pravdu.

Elektromobily Tesla jsou totiž čas od času "vylepšeny" pomocí nového software, který do nich automobilka nahrává dálkově prostřednictvím internetu. Stejnou cestou je pak automobilka schopna i odstranění řady různých chyb. Poslední aktualizace však nepřidala jen FM rádio, ale několik dalších užitečných funkcí.

Překvapivé například je, že doteď neuměla Tesla funkci jednoduchého počítadla kilometrů a ukazovala pouze celkový nájezd. Mimoto přibyl ještě systém pro kontrolování tlaku v pneumatikách a aplikace sledující spotřebu. Mnoho dalších vylepšení je však stále ještě v plánu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy