Technici zásadně vylepšili nový Mustang jen díky lepící pásce. Výsledky jsou ohromující

Modernizovaný Ford Mustang 2018 | foto: Ford

Legenda amerických silnic Ford Mustang prošel před krátkou dobou poměrně rozsáhlým faceliftem, který kromě úprav motorů, nových laků a modernější výbavy přinesl i zásadní zlepšení aerodynamiky, díky čemuž se nyní vůz nejen lépe ovládá, ale také má nižší spotřebu. Na začátku těchto úprav přitom stála pouze lepící pásky.

Podle vyjádření automobilky stály na začátku těchto úprav testy prototypu, které prováděl technik Mike Del Zio. Ten vzal Mustang na několik velice rychlých jízd, během kterých ale zjistil, že vůz se nechová tak dobře, jako naznačovaly simulace ve větrném tunelu. Na pomoc si proto přizval odborníka přes aerodynamiku Jonathana Geseka a společné upravili "mezeru" ve spodní části nárazníku pomocí lepící pásky.

Modernizovaný Ford Mustang 2018 dostal lepší aerodynamické vlastnosti díky kousku lepící pásky | foto: Ford

Po dalších testech s izolepou vylepšeným nárazníkem se ukázalo, že vůz má nyní mnohem lepší vlastnosti během zatáčení ve vyšších rychlostech, což nakonec vedlo ke kompletnímu přetvoření předního nárazníku. Malý kousek pásky prý způsobil nevídané rozdíly v chování vozu.

Technici nakonec strávili úpravami designu nového Mustangu několik stovek hodin, ovšem toto úsilí přineslo své ovoce.Kromě mnohem lepšího ovládání ve vyšších rychlostech se podařilo jen díky upravenému designu stáhnout spotřebu paliva v průměru o 5.6%. Součástí těchto úprav je i aktivní "clona" v předním nárazníku, která se ve vyšších rychlostech automaticky uzavírá, čímž snižuje odpor.

Organizace EPA tak odhaduje, že nový Mustang EcoBoost nabídne kombinovanou spotřebu cca 9,4 litru na sto kilometrů s automatickou i manuální převodovkou, zatímco silnější verze GT, která nově dostala 50 koní k dobru, si ponechá s manuální převodovkou stejné hodnoty a s novu automatickou převodovkou by mohlo dojít k drobnému snížení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy