Tesla odblokovala dojezd svých aut na Floridě. Pomohla tím evakuaci před hurikánem Irma

Ilustrační fotografie | foto: Tesla Motors

Automobilka Tesla projevila neuvěřitelné gesto, když svým zákazníkům na Floridě vzdáleně „odemkla“ větší dojezd svých vozů, aby jim umožnila evakuovat se před hurikánem Irma.

Jak potvrdil tiskový mluvčí automobilky Tesla, majitelé vozidel Model S a modelů X60 a 60D dočasně disponují plnohodnotnou schopností vozových baterií o výkonu 75 kWh. Průměrný dojezd 210 mil (tedy přibližně 336 kilometrů) tím byl prodloužen o dalších téměř 50 kilometrů.

„Společnost zavedla nouzové opatření, aby dočasně rozšířila dojezd vozidel Tesla a umožnila tak majitelům evakuovat se před hurikánem Irma.“ Zákazníkům Tesly v povinné evakuační zóně by nestačil běžný dojezd automobilu, a tak Tesla souhlasila s dočasným přístupem k plné kapacitě 75 kWh baterií. Tento upgrade jinak stojí v rozmezí od cca 100 – 200 tisíc korun, v závislosti na modelu.

Tesla již dříve nabízela varianty modelu S a modelu X s nižším dojezdem. Tyto modely byly samozřejmě levnější, ale jelikož disponovaly totožným hardwarem, majitelé mohli kdykoliv zaplatit za odblokování.

Je až děsivé, že měla automobilka Tesla moc nad tím, zda se majitelům Tesly podaří dostat se z evakuační zóny či nikoliv. Její správné rozhodnutí a ochota pomoci jim alespoň tímto způsobem je chvályhodná.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy