Dodge Challenger má poměrně vážný problém. Proč se sám se rozjíždí?

Ilustrační foto (Dodge Challenger T/A) | foto: Dodge

Největší problém u auta nastane, pokud nejede. Dodge však u svých vozů Challenger řeší zcela opačný problém - auta se rozjíždějí sama od sebe, ačkoliv je na jejich automatické převodovce navolen režim Park.

Celý problém tkví v tom, že vůz ukazuje převodovku v režimu P (Park), ačkoliv tomu tak není. Díky tomu se vůz může samovolně rozjet a způsobit nehodu. Výrobce však upozorňuje na to, že situace může nastat pouze s běžícím motorem, kdy není zatažena parkovací brzda. Jakmile totiž motor vypnete, převodovka sama skočí do režimu P, případně řidiče upozorní, že režim P není zařazen.

Podle úřadu "National Highway Traffic Safety Administration" se tento problém týká cca 7,802 vozidel Dodge Challenger vyrobených v roce 2017 a vybavených 5.7 litrovým motorem V8 HEMI a samozřejmě automatickou převodovkou. Majitelé ostatních motorizací, včetně extrémního Dodge Demon, mohou být v klidu.

Tento problém nápadně připomíná nedávnou svolávací akci 1,1 milionu vozidel koncernu FCA zahrnující Chrysler 300, Dodge Charger a Jeep Grand Cherokee, které trápily podobné problémy. Podle FCA se však jedná o dvě zcela odlišné záležitosti. V případě Dodge Challenger totiž postačí pouhá úprava software a problém bude vyřešen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy