Vizionář Musk už má předběžný souhlas. Hyperloop propojí New York s Washingtonem

Tesla | foto: youtube.com

Elon Musk posunul své sny opět o něco blíže realizaci. Na svém Twitterovém účtu totiž informoval veřejnost o předběžném souhlasu k vybudování tunelů Hyperloop One mezi městy New York a Washington DC.

Ředitel společnosti Tesla, Elon Musk, na svém Twitterovém účtu informoval veřejnost o získání "ústního souhlasu" od vlády, díky kterému by mohla jeho společnost "Boring Company" začít hloubit tunely pro Hyperloop mezi městy New York, Philadelphia, Baltimore a Washington D.C.

Překvapivé oznámení však zaskočilo nejen veřejnost, ale i některé úředníky, kteří o něčem takovém neměli žádné ponětí.

Musk později přidal i další příspěvky, kde přiznává že ho čeká ještě mnoho práce, ovšem zůstává optimista a věří že celá věc bude vyřízena rychle. Kromě toho však podněcoval i své fanoušky, aby kontaktovali své zvolené zástupce s žádostí o podporu Hyperloopu.

Kolem celého systému je stále ještě mnoho nezodpovězených otázek, ovšem podle prvotních informací by měl nový vysokorychlostní systém vést z centra jednoho města do centra města druhého. V každém města pak bude několik "Vstupů" do tunelů.

Podle listu Washington Post mohl zaznít onen "slib" během rozhovorů s vládními zástupci z Bílého domu, kteří potvrdili slibné rozhovory, které by mohly být přeměněny ve vznik nových projektů infrastruktury.

Starostové měst, kterými by měl systém procházet, jsou však z oznámení překvapeni. Mluvčí starostů New Yorku i Philadelphie místním zástupcům tisku řekli, že jejich radnice nemají o projektu žádné zprávy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy