Honda v USA svolává přes milion Accordů. Hrozí jim požár

Honda Accord | foto: Honda

Automobilka Honda vyhlásila velkou svolávací akci, která se dotkne zhruba 1,150,000 vozidel Honda Accord, které společnost prodala na americkém trhu. Podle všeho těmto vozidlům hrozí požár, za jehož vznikem může stát zkorodované čidlo nabití baterie.

Jak informoval web Carscoops, tato svolávací akce se dotkne zhruba 1,150,000 vozidel Honda Accord vyrobených mezi lety 2013-2016 a prodaných na americkém trhu. U těchto vozidel pak bude v autorizovaných servisech vyměněna součástka sledující stav nabití baterie.

Tato součástka se nachází na kabelu připojeném k negativnímu pólu baterie umístěné v motorovém prostoru a jejím účelem je pouze sledovat stav dobíjení baterie a případně upozornit řidiče na potíže. Bohužel se však nyní zjistilo, že k součástce proniká vlhkost, což vede k její korozi a možnému zkratu, který v extrémních případech může vést až k vznícení.

Podle webu CarScoops má automobilka informace o vzniku čtyř požárů v motorovém prostoru, ze kterými by mohla stát právě tato součástka. Podstatné ale je, že během požáru nebyl nikdo zraněn.

Jak je u podobných akcí zvykem, majitelé vozidel zasažených tímto problémem budou do konce měsíce kontaktováni prostřednictvím oficiálního e-mailu s instrukcemi jak postupovat a který servis navštívit.

Vzhledem k borovskému počtu vozidel a nízkým zásobám této součástky bude akce probíhat ve dvou "režimech". Pokud se po návštěvě servisu zjistí, že součástka je ve špatném stavu, bude okamžitě vyměněna. Pokud však bude v dobrém stavu, dojde pouze k jejím zaizolování a majitel vozidla bude k výměně pozván znovu ale později.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy