Volvo svolává modely XC90 do servisu, v Evropě se však jedná o minimum vozidel

Volvo XC90 Excellence | foto: Volvo

Automobilka Volvo se stala v posledních desetiletích synonymem bezpečí na silnicích. U jednoho z nejoblíbenějších modelů se však začaly objevovat problémy s bezpečnostními pásy v třetí řadě sedadel.

Ačkoliv obdržel model XC90 nejvyšší možné hodnocení v crashtestech několika agentur, objevují se u něj problémy s bezpečnostními pásy, kvůli kterým musela automobilka vyhlásit již třetí svolávací akci.

Na konci minulého roku byly některé vozy XC90 svolávány poprvé. Spolu s nimi však byly svolávány i modely S60, V60 a S90 - svěchny kvůli stejnému problému s bezpečnostními pásy. Druhá svolávací akce proběhla začátkem tohoto roku a účastnily se jí vozy XC90, S90 a V90, tentokrát se však jednal o boční airbagy. Poslední svolávací akce však probíhá v těchto dnech a stojí za ní další problémy s bezpečnostními pásy.

Důvodem poslední svolávací akce by měla být součástka zvaná "Micro Gas Generator", která je součástí navíječe pásu ve třetí řadě sedadel. Podle informací zveřejněných webem CarScoops hrozí uvolnění této součástky, což by v případě nehody mohlo vést k vážným zraněním.

Prozatím máme informace jen o tom, že se problém týká pouze cca 1,300 vozidel prodaných v USA. Ty mají být svolány do místních servisů automobilky Volvo, aby byla součástka zkontrolována a případně vyměněna. V případě vozů Volvo XC90, prodaných na území České republiky, se jedná o pouhých 6 vozidel, která již byla techniky zkontrolována. V rámci celé Evropy by se pak mělo jednat jen o podobně malý počet vozidel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy