Nejrychlejší motokára světa zvládne stovku za 1,5 vteřiny!

Extrémní motokára Daymak C5 Blast Ultimate | foto: youtube.com

Ačkoliv někteří se dívají na motokáry jako na dětskou hračku, ostatní vědí, že s nimi je sranda v jakémkoliv věku. Zvláště pak s modelem Daymak C5 Blast Ultimate, který dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za pouhých 1,5 vteřiny.

Ačkoliv elektromobily měly lidem nabídnout hlavně levnou přepravu s nízkým vlivem na životní prostředí, zapálení motoristé na nich obdivují hlavně jejich výkon a neskutečné zrychlení. Proto se nelze divit tomu, že si elektromotory našly cestu už i do motokár.

Skvělým příkladem může být právě Daymak C5 Blast Ultimate - pravděpodobně nejrychlejší a nejvýkonnější motokára na světě. Ačkoliv nemáme přesné údaje o jejím výkonu, dozvěděli jsme se, že ukrývá 2400 Wh baterii, která pohání 48 voltový motor. To zní možná trochu nudně, ovšem jen do chvíle než zjistíte, že na motokáře je umístěno i 12 elektrických EDF motorů, přičemž každý pohání baterie s kapacitou 5000 mAH.

Díky tomu dokáže motokára zrychlit z 0 na 100 km/h v čase neuvěřitelných 1,5 vteřiny. Stejně rychle vám však zmizí úsměv, jakmile se dozvíte cenu. Ta totiž činí 60,000 dolarů, tedy v přepočtu asi 1,4 milionu korun.

Pokud si ale nechcete kupovat motokáru v hodnotě sportovního vozu, můžete ušetřit 1,2 milionu a koupit si slabší verzi C5 Blast Standard, která sice postrádá EDF motory, přesto zvládne zrychlit na 100 km/h pod 4 vteřiny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy