Lamborghini bude ladit zvuk nových strojů ve speciální akustické místnosti

Lamborghini Centenario Roadster doplňuje kupé, vznikne ve dvaceti kusech. | foto: Lamborghini

Automobilka Lamborghini v posledních letech opravdu nelenila. Kromě přípravy nového SUV Lamborghini Urus totiž probíhaly i práce na rozšíření továrny Sant'Agata. Ta kromě rozsáhlého prostoru nabídne i několik speciálních pracovišť.

Automobilka Lamborghini, sídlící na okraji historického města Bologna, prožívá zlaté časy. S brzkým příchodem nového modelu Urus tak pracuje i na rozšíření své továrny a zvýšení výrobní kapacity.

Lamborghini Urus | foto: Lamborghini

Z té by však neměl profitovat jen Urus, ale také speciální limitované edice, o které je poslední dobou nebývalý zájem. Automobilka se proto rozhodla rozšířit své oddělení věnované právě vývoji a stavbě prototypů, před-produkčních modelů a limitovaných edicí. Hlavní výrobní závod tak zůstane volný pro výrobu hlavních modelů Huracan, Aventador a později Urus.

Toto speciální oddělení se dočká nárůstu takřka o 50%, neboť z původních 5,000 m2 se rozroste na 7,000 m2. Díky tomu bude probíhat stavba speciálních modelů jako Centenario nebo Veneno mnohem rychleji a efektivněji.

Kromě toho ale automobilka staví i speciální akustickou místnost, ve které budou odborníci ladit zvuk motorů. Klasické atmosferické motory V10 a V12 tak snad ani kvůli EU normám nikdy nepřijdou o svůj unikátní zvukový projev.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy