Za takový hypersport by se Audi rozhodně nemuselo stydět

Audi RS Concept | foto: behance.net

Po módě supersportů pozvolna přichází období hypersportů. Největší pozornost se prozatím soustředí kolem Mercedesu-AMG Project One a Aston Martinu Valkyrie. Ale co kdyby do této hry vstoupil i koncern Volkswagen?

Obrovský Koncern Volkswagen patří celosvětově mezi největší výrobce automobilů. V posledních letech sice utrpěl poměrně masivní ztráty po provalení kazy Dieselgate, ovšem stále sdružuje několik významných značek, které produkují jedny z nejrychlejších a nejzábavnějších sportovních vozidel na trhu.

Nabízí se proto otázka, zda neexistuje možnost, že by koncern VW vstoupil prostřednictvím jedné ze svých značek do světa hypersportů. Samozřejmě můžeme namítat, že v téhle sféře už se dávno pohybuje Bugatti Chiron, Porsche 918 nebo některé limitované modely Lamborghini, ovšem modely které chystá Mercedes a Aston Martin zkrátka vypadají na další krok evoluce, který slibuje řidičům zážitek rovný řízení formule F1 na normálních silnicích.

Protože samotná automobilka zarytě mlčí, chopil se návrhu designér Milen Ivanov, který své dílo umístil na server Behance.net. Jak můžeme vidět, nové generaci hypersportu vtiskl znak Audi, což se dá celkem snadno pochopit. Lamborghini vždy působilo odrzle, Porsche příliš seriozně a Bugatti se soustředí na kombinaci luxusu a extrémní síly podle svých tradic. Audi se tak zdá být dostatečně vhodnou platformou.

Hned na první pohled je vidět, že námětem se stala Audi R8 a patrné jsou i prvky z Bugatti Chiron. O pohonné jednotky navíc v koncernu Volkswagen taky není nouze. Jedinou chybou na celém konceptu tak zůstávají finance. Vlivem kauzy Dieselgate se totiž Audi musela stáhnout i z některých prestižních závodů, je to proto dost nepravděpodobné, že by se nyní pouštěla do vývoje podobného projektu jakým je hypersportovní automobil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy