Audi povede celý koncern VW na cestě k autonomnímu řízení

Audi e-tron Sportback concept | foto: Audi

Automobilka Audi se pevně drží svého hesla "Náskok díky technice" a ujala se role lídra ve vývoji autonomních vozidel v celém koncernu Volkswagen. Nový model A8 by se navíc měl stát prvním vozem z koncernu VW, který nabídne autonomní řízení na třetí úrovni,

Aby automobilka mohla rozvíjet technologii autonomních vozidel naplno, založila během března speciální oddělení Audi created Autonomous Intelligent Driving GmbH. Společnost navíc před pár dny oznámila, že se tane první automobilkou, která získala povolení testovat vozy s autonomním řízením ve státě New York.

Mimo to vkládá automobilka velké naděje do nové Audi A8, která se představí již 11. července. Podle vyjádření společnosti by se totiž mohlo jednat o první vůz, který nabídne opravdové možnosti autonomního řízení na třetím stupni. To by řidiči dovolovalo, prozatím jen za některých okolností, zcela odvrátit zrak ze silnice a věnovat se něčemu jinému.

Stranou nezůstávají ani velké ambice v elektrifikaci své flotily vozidel. Audi, jakožto součást koncernu VW, plánuje v tomto odvětví velké změny, které by se měly udát do roku 2025. Tou dobou by již automobilka chtěl nabídnout minimálně 30% svých výrobků s možností hybridního nebo čistě elektrického pohonu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy