Přežil havárii, pomohl zastavit lumpy a stihl svatbu. Američan veřejně poděkoval Tesle

Řidič děkuje Tesle za záchranu života. Nebýt bezpečnosti Modelu X, nedožil se svatby | foto: Tesla Motors Club

Když si John Tran vybíral vůz, který si zapůjčí na den své svatby, neměl nejmenší ponětí o tom, že mu brzy zachrání život. Přesně to se ale stalo - díky skvěle propracované bezpečnosti vozů značky Tesla totiž přežil bez zranění vážnou autonehodu.

V předvečer své svatby se John Tran rozloučil se svou snoubenkou a po večeři v restauraci se každý z nich vydal domů jiným vozem. Cesta Johna v zapůjčené Tesle Model-X ale skončila již po pár desítkách metrů, kdy do něj narazil rychle jedoucí řidič, prchající v kradeném vozidle před policií.

Podle toho, co sepsal řidič Modelu X na Tesla foru se celá situace odehrála asi takto: Když vyjížděl z parkoviště, z levé strany do něj narazilo stříbrné vozidlo, které v tu dobu jelo rychlostí cca 105 km/h. Náraz, který zasáhl přesně řidičovu stranu vozu, byl natolik silný, že vůz odmrštil o více než 6 metrů. Během nárazu se ve vozidle odpálily všechny airbagy, takže řidič byl dezorientovaný a v šoku.

Když se mu podařilo nahmatat kliku dveří, zjistil že jsou po nárazu zaseklé. Proto se je pokusil vykopnout, což se mu na několikátý pokus povedlo. Když z vozu vystoupil, byl stále dezorientovaný a zmatený. Tou dobou už mu ale běželi na pomoc kolemjdoucí a policisté, kteří kradený vůz pronásledovali.

Když se podíváte na snímky z místa nehody, je až neuvěřitelné, jak zachovale Model X po nehodě vypadá. Ačkoliv došlo k odpálení všech airbagů, poškození přední nápravy a vylomení kola, vůz vypadá po nárazu stále zachovale. To se ovšem nedá říci o ukradeném stříbrném vozidle.

Jeho dvoučlenná posádka se po nehodě vydala na útěk před policií pěšky. Zatímco ženu, která seděla na místě spolujezdce policisté dopadli ještě ten samý večer, její partner a řidič vozidla je stále na útěku.

John Tran, který řídil za volantem Tesly, byl převezen na vyšetření do nemocnice. Kromě pár škrábanců a pohmožděnin ale neutrpěl žádná zranění, takže byl ještě ten večer propuštěn domů a další den se mohl vydat na svou svatbu. O svůj zážitek s Teslou se před pár dny podělil na svém Instagramu a Tesla Motors Club.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy