Peugeot vyvíjí prototyp autonomního vozu v Singapuru. Důvod je prostý

Peugeot 3008 s logem společnosti nuTonomy, která na něm bude zkoušet autonomní systémy pro PSA | foto: Peugeot

Vrcholní představitelé koncernu PSA se rozhodli postavit první autonomní vůz na základech vozu Peugeot 3008. Stavbě budou asistovat odborníci ze společnosti nuTonomy, kteří budou zároveň vůz testovat v ulicích Singapuru.

Koncern PSA se spojil se společností nuTonomy, která má se systémy autonomního řízení a s jejich testováním zkušenosti již z minulého roku. Peugeot tak dodá vozidlo a nuTonomy ho osadí potřebnými čidly, senzory a na míru šitým softwarem.

Není náhodou, že byl k testování zvolen právě Peugeot 3008. Tento vůz totiž patří k tomu nejnovějšímu z francouzské produkce a nedávno byl na autosalonu v Ženevě zvolen evropským automobilem roku 2017.

Pokud se ptáte, proč bude testování probíhat v Singapuru a ne ve Francii, odpověď je prostá. Vláda v Singapuru totiž autonomní vozidla, jejich vývoj i testování podporuje a společnost nuTonomy s vládou spolupracuje již od roku 2010. Koncernu PSA tak odpadnou starosti s vyřizováním povolení ve Francii a zároveň si může začít budovat zázemí na trhu, který po autonomních vozech doslova prahne.

Očekává se, že testování autonomního Peugeotu 3008 začne koncem tohoto roku. Koncern PSA zatím uvolnil pouze fotografii Peugeotu s logem nuTonomy. Na fotky automobilu z provozu si tak budeme muset počkat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy