Rolls-Royce neuhlídal tajný projekt! Tohle je první fotka nejluxusnějšího SUV světa

Rolls-Royce Cullinan: První fotografie pravděpodobně nejluxusnějšího SUV světa | foto: twitter

Automobilka Roll-Royce nejprve vozidla třídy SUV zásadně odmítala, ovšem nakonec podlehla volání trhu a připravila stroj, který by se měl stát vrcholem luxusu ve své třídě. Kolo se jménem Cullinan byl dosud přísně utajovaným projektem, který jsme si bez maskovací folie neměli šanci prohlédnout, ovšem ani Rolls-Royce nedokázal zabránit úniku prvních snímků na veřejnost.

Fotografie, kterou na Twitteru sdílel uživatel s přezdívkou FerD, vůbec poprvé zachycuje Cullinan v plné kráse a bez jakéhokoliv náznaku maskování. Původ fotografie zatím není známý, ovšem mohlo by se jednat o snímek pořízený během soukromé premiéry pro potencionální zákazníky.

Díky absenci maskování je krásně vidět, že Cullinan bude dalším z nezaměnitelných vozidel automobilky Rolls-Royce, za což vděčí jak výrazné mřížce chladiče, tak sošce Spirit of Ecstasy a stylovým světlometům podobným poslední generaci Phantomu. Na rozdíl od Phantomu, který je poněkud uhlazenější, však Cullinan nese řadu hranatějších tvarů, což mu ovšem v segmentu SUV jistě nebude na škodu.

V současnosti máme k dispozici pouze fotografii přední části, která jansě ukazuje tradiční tvary kapoty a unikátní nárazník s výraznými nádechy pro přívod vzduchu. V zadní části však můžeme vidět i tzv. sebevražedné dveře, které se otevírají proti směru jízdy.

Vůz, který by měl být odhalen již zanedlouho, by měl být podle dosavadních tvrzení jedním z nejluxusnějších "crossoverů" na světě. Pod karoserií se má ukrývat unikátní hliníková platforma a za připomenutí jistě stojí i fakt, že Cullinan bude prvním Rollsem s pohonem všech kol.

Kompletní specifikace sice zatím neznáme, ovšem podle odhadů bychom se mohli dočkat twin-turbo 6.75 litrového motoru V12 o výkonu cca 420 kW (570 k) s točivým momentem až 900 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy