Audi Q8 spatřena bez maskování, díváme se na produkční verzi?

Záď Audi Q8 bez jakéhokoliv maskování | foto: youtube.com

Poměrně dlouhou dobu před plánovaným odhalením se na internetu objevila fotografie Audi Q8 bez jakéhokoliv maskování. Fotograf sice stihl zachytit pouze její bok a zadní část, ovšem i tak se jedná o zajímavý snímek, ze kterého si můžeme udělat představu o budoucí podobě vozu.

Fotografie zachycující boční a zadní část nové Audi Q8 bez jakéhokoliv maskování se objevila na italském motoristickém fóru AutoPerri. Bohužel mám k dispozici pouze jednu fotografii, ovšem i tak je na první pohled jasné, že vůz se celkem pevně drží své předlohy.

Z konceptu si tak odnesl například velké podběhy zadních kol, křídlo na zadních dveřích nebo zadní světla v samotných rozích karoserie. Nechybí ani obrovská pěti-paprsková hliníková kola nebo černé koncovky výfuku integrované do zadního nárazníku.

Produkční verze Q8 se na evropských silnicích očekává během příštího roku, ovšem zákazníci v USA by si měli počkat až do roku 2019. Pod kapotou by se mohl objevit jak 3.0 litrový naftový šestiválec o výkonu 354 koní, tak dvakrát přeplňovaný 4.0 litrový motor V8 ve variantě RS. Mimo to je ve hře i Plug-in hybrid E-Tron.

Audi Q8 by měla stát na prodloužené platformě MLB, kterou využívá Audi Q7 a jí příbuzné vozy. Model Q8 by se měl vyrábět spolu s menším SUV ve slovenské továrně Audi sídlící v Bratislavě. Více informací se ale dozvíme až s blížícím se příchodem vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy