Nová Kona se ostrých zatáček nebojí, Hyundai ji otestoval na Nürburgringu

Hyundai Kona | foto: Hyundai

Poté, co jsme viděli oficiální upoutávku na Hyundai Kona, je na čase podívat se na záběry z testování na okruhu v Nürburgringu.

Samozřejmě, ani v tomto případě není vidět, jak vlastně bude nová Kona vypadat. Z celkových tvarů je patrná podoba například s vozem Nissan Juke, pro kterého může být hlavním konkurentem. Detaily designu si ale zatím můžeme pouze domýšlet.

Z pořízených záběrů je ale vidět, že se nová Kona ostrých zatáček nebojí. Je pravděpodobné, že sdílí použité technologie s modelem i20 a některé části a motory s větší i30. O správné řazení se bude pravděpodobně starat šestistupňová manuální nebo volitelná sedmistupňová dvojspojková automatická převodovka.

Můžeme také očekávat, že ani Hyundai nezůstane pozadu s celou řadou systémů aktivní bezpečnosti, jako je autonomní nouzové brždění, držení v jízdním pruhu, detekce nárazu a inteligentní tempomat. Důraz je poslední dobou kladen také na dostatečnou konektivitu a integrování smartphone technologií pro uživatele Android i iOS.

Hyundai zatím tají konkrétní datum odhalení nové Kony pro veřejnost, její debut lze ale předpokládat již letos v létě nebo na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy