Nové Bentley Continental GT opět spatřeno. Bude mít motor W12 a 600 koní?

Maskované Bentley Continental 2018 | foto: youtube.com

Server Autocar informoval o tom, že jeden z jeho všímavých fanoušků zahlédl nové Bentley Continental GT nedaleko městečka Llangollen v severo-západním Walesu. Vůz měl být osazen motorem W12 o výkonu 600 koní.

Nové Bentley Continental by mělo být lehčí než jeho předchůdce s úctyhodnými 2 375 kg. Bentley totiž použilo na výrobu nové karoserie hliník v kombinaci s novými vysokopevnostními materiály, kterými karoserii vyztužilo. Zároveň bude nový Continental postaven na platformě MSB, kterou Bentley vyvinulo ve spolupráci s automobilkou Porsche. I přes veškerou snahu se však nezdá pravděpodobné, že by váha vozu spadla pod 2 tuny.

Co se pohonných jednotek týká, kromě nového motoru W12 bychom se také měli dočkat modernizovaného benzínového agregátu V8 o objemu 4.0 litru, jehož současná varianta dává 528 koní. Dostupný bude také benzínový šestiválcový plug-in hybrid, který je v současné době používán v Porsche Cayenne s výkonem 415 koní. Použití naftového motoru V8, který v současnosti používá Bentley Bentayga, se prozatím zdá nepravděpodobné. 

Vůz by měl být oficiálně představen začátkem roku 2018.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy