Chcete vlastnit Porsche, alespoň na pár hodin nebo dní? Carsharing vám to umožní

Porsche 718 Cayman | foto: Porsche

Všechny automobilky postupně přemýšlejí, jak lidem co nejlépe prodat svůj produkt. U Porsche přišli na to, že aktuální generace "mileniálů" nepotřebuje automobily vlastnit, ale chce si je pouze sem-tam půjčit. V americké Atlantě, San Franciscu i LA tedy Porsche startuje zajímavý projekt a pokud se osvědčí, můžeme doufat, že se rozšíří i na ostatní kontinenty.

Luxusní automobilka plánuje nabízet půjčení svých vozů, a to v době trvání od jedné hodiny až po několik týdnů. Samotný systém půjčování, výměny a údržby by měl fungovat prostřednictvím služby Turo, což je nově vzniklá platforma pro majitele vozů, kteří je chtějí pronajímat. 

Systém krátkodobých půjčoven nazvaný Porsche Drive staví na předplaceném programu, který umožňuje zákazníkům strávit například čtyři hodiny v Porsche Macan, 718 Cayman nebo Boxster za pouhých 269 dolarů, tedy přibližně 5 900 korun. Týden strávený s Porschem 911 pak vyjde na necelých tři tisíce dolarů, tedy cca 61 000 korun, což nejsou úplně malé částky; na druhou stranu, za splněný životní sen to stojí, nebo ne?

Služba je samozřejmě na vysoké úrovni a tak se nemusíte bát, že byste se museli "kodrcat" na nějaké místo zápůjčky - recepční služba vám automobil dopraví do dvou hodin. 

Automobilky si všímají, jak populární jsou u mladých lidí služby jako Lyft, Uber a Airbnb, tedy služby založené na výměnném obchodu, který by měl být výhodný pro všechny zúčastněné. Porsche navíc není jediné, kdo přichází s tímto nápadem - v letošním roce zahájily automobilky BMW a Mercedes-Benz vlastní programy předplacených vozidel, které umožňují zákazníkům přístup k celému vozovému parku. 

Platforma Turo, nazývaná též Porsche Host, kterou si automobilka vybrala pro svůj projekt, navíc není žádný nováčkem. Na svém webu má již 288 000 vozů a téměř 8 milionů členů z 56 zemí všech států USA, kromě New Yorku. Porsche zde navíc tvoří čtvrtou nejhledanější značku, hned za BMW, Teslou a Mercedesem. Nemalou část uživatelů tvoří automobilový nadšenci, kteří tuto službu využívají jako rozšířenou možnost otestovat si vůz před tím, než se rozhodnout si jej koupit. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy