Nové SUV Cupra s 300 koňmi? Koncept Tavascan

Koncept Tavascan je elektrizující budoucnost Cupry s 300 koňmi | foto: Cupra

Luxusní odnož Seatu připravila koncept Cupra Tavascan Electric Concept, jenž propojuje svalnaté proporce velkého SUV a sportovní šmrnc pětidveřového kupé. Za úžasným vzhledem nezaostává ani pohonná jednotka nabízející výkon přesahující 300 koní.

Cupra používá nejmodernější platformu MEB, kterou sdílí s  koncernovými vozy VW. Lokálně bezemisní pohyb vozu zajišťují hned dva motory. Pro co nejlepší rozložení hmotnosti se nachází jeden na přední a druhý na zadní nápravě. Jedná se tedy o čtyřkolku, což v dnešní době nebývá u vozů této kategorie samozřejmostí. Nejvyšší celkový výkon činí 225 kW (306 k) a zaručuje zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 6,5 s. O slušný dojezd v podobě 450 km se starají lithium-iontové akumulátory s kapacitou 77 kWh, které se nacházejí pod podlahou.

Máte rádi auta? Hledáme nové lidi do redakce. Napište nám na redakce@autoroad.cz a staňte se naším redaktorem.

Desing exteriéru se nese v duchu přísné funkčnosti. Každý otvor i křivka nejsou jen pro parádu, ale plní svůj nezanedbatelný úkol. Ať už se jedná o zvýšení hospodárnosti, usměrňování vzduchu obtékajícího karoserii nebo chlazení akumulátorů. Dokonce i tvar nápadných 22" kol ve tvaru turbíny napomáhá k optimálnímu proudění vzduchu. Dynamické tvary podtrhuje použití speciálního laku, který dokresluje pocit síly, jaký tento koncept v pozorovateli vyvolává.

Prostorný a vzdušný interiér se nese v luxusním duchu. Tomu napomáhá výběr materiálu. Jedná se o kombinaci kůže, alcantary a uhlíkových vláken. Přední výrazně anatomická kožená sedadla jistě poskytnou tělu skvělou oporu a zároveň vypadají pohodlně. Přístrojové desce vévodí dva displeje. Menší 12,3", který poskytuje řidiči veškeré důležité informace o jízdě, doplňuje 13" displej infotainmentu , který se dá v případě potřeby natočit směrem ke spolujezdci.

CUPRA Tavascan Electric Concept je ztělesněním představy o budoucnosti značky CUPRA. Světová premiéra proběhne na letošním mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy